Welk ontwerp voor de borden van de Veluwe heeft jouw voorkeur?

15 mei 2019 | Chantal Tutein Nolthenius

Gigi Kraak, projectleider Recreatieve Bebording Veluwe, werkt aan de optimalisatie van recreatieve bebording op de Veluwe in opdracht van de Veluwe Alliantie. Ze is bezig om een frisse, eigentijdse lijn te ontwikkelen voor recreatie bebording en vraagt TPA om haar mening. Dit leggen we graag voor aan onze achterban in een poll.

Concepten
De twee concepten gaan over de fysieke objecten, de vorm dus. De (grafische) invulling, dus hoe de informatie op de objecten wordt getoond, wordt opgepakt na de keuze voor de vorm. Ook voor deze invulling wordt straks feedback gevraagd.

Concept 1 “Basic art might still be smart!”
Het eerste concept is wat behoudender waardoor het ontwerp van de grafische invulling straks het object (deels) moet gaan dragen.


Concept 2 “You can never have enough trees!”
Het tweede concept is qua object al heel herkenbaar waardoor de grafische invulling minder sprekend hoeft te zijn (mag wel uiteraard).

Op de concept-afbeeldingen vinden jullie de uitleg van de concepten. Nogmaals; het gaat in dit stadium nog niet om grafische elementen als kleurgebruik, lettertypen, teksten, etc. ‘De familie’ van borden is ook nog niet compleet. Dat wordt uitgewerkt op basis van het gekozen concept. Laat de grafische elementen dus niet leidend zijn in je conceptkeuze. De gebruikte kleuren zijn allemaal huisstijlkleuren van VisitVeluwe.