Oranjefietsroute Apeldoorn-Moers geopend

21 mei 2019 | Chantal Tutein Nolthenius

Grensoverschrijdende samenwerking

Vandaag is het startschot gegeven voor de nieuwe Oranjefietsroute. De Oranjefietsroute loopt via een bewegwijzerde route door een schilderachtig landschap van Apeldoorn naar het Duitse Moers. Onderweg is er gelegenheid voor talrijke tussenstops: in Brummen, Rheden, Doesburg, Doetinchem, Zevenaar en ’s-Heerenberg aan Nederlandse zijde en in Emmerich am Rhein, Kleve, Bedburg-Hau, Kalkar, Xanten en Rheinberg aan de Duitse kant.

De Oranjefietsroute Apeldoorn-Moers is deel van de Oranjeroute Nederland-Duitsland, een initiatief van het Duits Verkeersbureau. Het doel is kennis te maken met het wel en wee van het Nederlandse koningshuis Oranje-Nassau.

De Oranjefietsroute Apeldoorn-Moers maakt gebruik van het fietsknooppuntensysteem, zowel in Nederland als Duitsland en kan in twee richtingen worden afgelegd. Aan de knooppuntborden zijn routebordjes toegevoegd met het logo van de Oranjefietsroute. Langs de route staan informatieborden en trappalen met interessante verhalen over het Nederlandse koningshuis. De fietsroute sluit aan op het traject Lingen-Apeldoorn, dat zes jaar geleden door prinses Margriet in Diepenheim werd geopend.

De Oranjefietsroute Apeldoorn-Moers is het resultaat van het INTERREG-project In het Spoor van de Oranjes en bestaat naast de bewegwijzering uit een routeboek, flyer, website met fietsnavigatie, beursstand en een foto-animatie. In het project is nauw samengewerkt met de EUREGIO Rhein-Waal, de regionale routebureaus en marketingorganisaties in beide landen.

De nieuwe Oranjefietsroute Apeldoorn-Moers is met ingang van heden gereed voor gebruik. Voor meer informatie is de nieuwe website www.oranjefietsroute.nl beschikbaar. Het routeboek is binnenkort verkrijgbaar bij de lokale toeristenbureaus in het fietsgebied.