Vanuit de bijstand naar een baan in de toeristische sector: “Iedereen verdient een kans”

30 sep. 2019 | Chantal Tutein Nolthenius

Dat de toeristische sector de laatste jaren hard groeit, is geen nieuws meer. Maar hoe vind je als toeristisch ondernemer nieuwe collega’s in een tijd dat de banen voor het oprapen liggen? Bijvoorbeeld door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen, met hulp van werkbedrijf Lucrato. Werkgevers Thermen Bussloo en Van der Valk Hotel Apeldoorn - de Cantharel weten er alles van: “Ieder succesverhaal is er één.”

“In deze krappe arbeidsmarkt zoekt iedereen elkaar op”, ziet Mieke Hendriks. Ze is als accountmanager werkzaam bij Lucrato, het Apeldoornse werkbedrijf dat bemiddelt tussen werkgevers en werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wekelijks zit ze om tafel bij werkgevers die overwegen om iemand ‘met een rugzakje’ in dienst te nemen.

Sociaal hart
Niet iedere werkgever komt daarvoor in aanmerking, legt ze uit. “Er is zoveel krapte op de arbeidsmarkt, dat werkgevers allerlei kanalen aanboren om aan nieuwe medewerkers te komen. Maar we kiezen alleen voor organisaties waarvan we weten dat er een sociaal hart is, zodat ze mensen op kunnen vangen waar nodig”, legt ze uit.

Onwetendheid
Eén van die werkgevers is Thermen Bussloo. “Dat is een heel gaaf verhaal”, vertelt Hendriks enthousiast. “Jarenlang liep het eigenlijk niet zo lekker. Potentiële kandidaten werden vaak op basis van hun CV al afgewezen. Ook was er bijvoorbeeld geen bushalte in de buurt. Dat lijkt misschien onbelangrijk, maar veel mensen met een minimumsalaris hebben geen geld voor een auto.” De bushalte is er inmiddels, en ook op HR-gebied is er het nodige veranderd. “Je laat je vaak leiden door de waan van de dag én is er veel onwetendheid”, beseft Bob de Bruijn, HR Manager bij Quality Wellnessresorts, waar Thermen Bussloo onderdeel van uitmaakt.

 “Ik wist eigenlijk helemaal niet wat Lucrato precies deed” 
(Bob de Bruijn, HR-manager Quality Wellnessresorts)

Zelf ervaren
De ommezwaai kwam toen De Bruijn 230 nieuwe collega’s zocht voor het recent geopende Thermen Berendonck in Wijchen, waarvoor hij intensief samenwerkte met het Nijmeegs UWV werkbedrijf. “Op dat moment was ik ook al met Mieke in gesprek”, herinnert hij zich. “Maar ik realiseerde me dat ik eigenlijk helemaal niet wist wat Lucrato precies deed. En als ik het als HR-manager al niet wist, gold dat vast voor veel meer collega’s.” Samen besluiten ze een bijeenkomst te organiseren voor alle leidinggevenden. De insteek is tweeledig: enerzijds uitleggen wat Lucrato voor het wellnessresort kan betekenen, anderzijds Lucrato een beeld geven van wat er bij het resort speelt.

“Zo is het balletje gaan rollen”, vertelt De Bruijn enthousiast. En om écht te ervaren hoe het is om bij Thermen Bussloo te werken, nam Lucrato-consulent Jeff zelfs de proef op de som. “Hij is zelf sauna’s gaan poetsen”, lacht Hendriks. “Kandidaten vinden het vaak best spannend en eng om (weer) aan de slag te gaan. Hoe kun je dan beter ervaren hoe het is is bij een werkgever dan door zelf aan de slag te gaan?Zo zie je hoe de organisatie in elkaar steekt, hoe het team met elkaar omgaat en hoe de werkdruk is”, verduidelijkt ze.

“Als we een leuke, geschikte kandidaat weten, plannen we een gesprek in”
(Mieke Hendriks, accountmanager Lucrato)

Ondersteuning
Op die manier kan Lucrato precies inschatten welke kandidaten geschikt zijn voor bepaalde functies. “Als wij een hele leuke, geschikte kandidaat hebben die qua sfeer precies binnen een bedrijf past, plannen we graag een gesprek in. Ook al matcht een CV niet altijd met de vacature. Binnen elk bedrijf zijn er wel taken te verdelen”, legt Hendriks uit. De Bruijn bevestigt dat: “Er zijn bij ons altijd wel werkzaamheden waarin mensen zich kunnen ontwikkelen. In een persoonlijk gesprek kijken we waar we rekening mee moeten houden. Denk bijvoorbeeld aan aanpassing van de werkplek of extra begeleiding tijdens het werk. Soms hebben ze net iets meer structuur en duidelijkheid nodig. Ons gaat het vooral om dat vlammetje: de wil en passie om bij ons familiebedrijf te werken.”

Dankbaar
Zo is sinds april van dit jaar de 45-jarige Chirlei Campeche Santos in de keuken van Thermen Bussloo aan het werk. De van oorsprong Braziliaanse kwam in 2014 voor de liefde naar Nederland en werkt als zelfstandig kok. Vier dagen in de week staat ze om zes uur ’s ochtends op, om vanuit het centrum van Apeldoorn naar haar werkplek in Voorst te fietsen. Maar niet voordat ze haar 3-jarige dochtertje naar de opvang heeft gebracht, want sinds het stuklopen van haar relatie staat ze er alleenstaande moeder alleen voor.

“Ik vind mijn werk superleuk”, zegt ze stralend. Al is de Nederlandse taal soms best lastig, geeft ze toe. Des te blijer is ze met haar collega’s, die haar met liefde helpen. “Ik heb veel respect voor mijn chef. Want naast de taal heb ik als Braziliaanse ook wel temperament”, lacht ze. Dat haar collega’s ook blij met haar zijn, blijkt wel uit een hartverwarmende actie die ze op touw zetten: “Mijn dochtertje was in juni jarig. Ik wilde haar graag een fiets geven”, vertelt Campeche Santos.

Als haar collega’s daar lucht van krijgen, besluiten ze Chirlei’s dochter de fiets cadeau te doen. “Mijn collega’s zijn bijzondere mensen”, zegt ze dankbaar.

“Eindelijk heb ik mijn vrijheid terug”
(Chirlei Campeche Santos, zelfstandig werkend kok)

Vrijheid
Dat ze een baan heeft, betekent veel voor haar. “Ik wil geen uitkering, ik wil op eigen benen staan”, zegt ze vastberaden. “Toen ik bij Thermen Bussloo een proefdag had gedraaid, boden ze me in eerste instantie een nulurencontract als hulpkok aan. Maar dat heb ik geweigerd. Ik ben kok en mijn werk is mijn talent.” Haar vasthoudendheid wordt beloond: Thermen Bussloo besluit haar een contract van 32 uur aan te bieden. “Nu heb ik geen uitkering meer”, glundert ze. “Eindelijk heb ik mijn vrijheid terug.”

Mensen de kans geven
Ook de 52-jarige Marlon Bridgewater heeft zijn vrijheid terug. Nou ja, bijna dan, want in november is hij na drie jaar uit de schuldsanering. “Heerlijk”, zegt hij met een blij gezicht. Als medewerker banqueting bij Van der Valk De Cantharel, zorgt hij er onder andere voor dat vergaderzalen altijd spic en span in orde zijn voor de gasten. “Ik heb een moeilijk verleden gehad”, licht hij toe. “Maar ik ben heel blij dat ik deze kans heb gekregen. Ik wilde heel graag aan het werk.” Hoewel hij zijn werk heel leuk vindt, is hij ook kritisch: “De werkdruk is hoog”, weet hij. “En het is ook niet echt een vetpot.” Maar met een jaarcontract op zak kijkt hij vooral vooruit: “Ik zie uit naar een mooie toekomst, waarin ik nog meer kans krijgen en er financieel op vooruit mag gaan. Tegen alle werkgevers die twijfelen, zou ik willen zeggen: geef jezelf en de mensen om wie het gaat, een kans.”

Maatschappelijke verantwoordelijkheid
Want daar draait het uiteindelijk vooral om: mensen een kans geven. “We vinden het heel belangrijk om onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen”, vertelt Thomas de Vos. Als medewerker personeelszaken is hij nauw betrokken bij de werving van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Voor ons is iedereen gelijk, met of zonder rugzakje. We kijken niet alleen naar een CV, maar vooral welke kwaliteiten er nodig zijn.”

Als iemand daadwerkelijk op gesprek komt, kijken De Vos en zijn collega’s vooral naar uitstraling. “Gastvrijheid staat bij ons op nummer één, dus een eerste indruk is heel belangrijk”, vindt hij. Naast de maatschappelijke factor, ziet De Vos ook financiële voordelen. “Het is een factor, maar niet de belangrijkste”, geeft hij toe. Daar sluit De Bruijn van Thermen Bussloo zich bij aan: “Natuurlijk is het mooi meegenomen, maar het gaat ons niet om het financieel gewin. We willen mensen die niet zo makkelijk een kans krijgen, graag de kans geven. Iedereen verdient een kans. Vaak hebben mensen een vooroordeel over mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maar als je als bedrijf plek en ruimte hebt, zou ik het zeker doen. Het opent je ogen.”

Wil jij met Lucrato in gesprek?

Mieke Hendriks-van Mierle
Accountmanager
@ M.Hendriks@lucrato.nl
M 06 53314104
T 055-5492500
I www.lucrato.nl