Het TPA draagt sinds de start bij aan mooie initiatieven waar de vrijetijdsector in Apeldoorn van profiteert. Hierbij een overzicht van projecten en evenementen:

 

______________________________________________________________Original kids apen 02 apenheul ovv ApenheulApenheul

Apeldoorn: toeristische hoofdstad 2021
#productontwikkeling #topactiviteiten
Wat? In 2021 beleeft Apeldoorn een ‘blockbustermoment’ met de heropening van Paleis het Loo. Het momentum wordt versterkt door de markering van het 50-jarig bestaan van Apenheul, eveneens in 2021.
Doel? Bezoekers van Paleis Het Loo en Apenheul meer laten zien en langer in Apeldoorn houden.
Rol TPA? Ondernemerschap stimuleren en de realisatie van activiteiten met ‘blockbusterpotentie’ – waar boekbare producten aan kunnen worden gekoppeld – mogelijk maken.
Start: 2018 / lopend

Culinaire Seizoensroutes
#productontwikkeling #routes
Wat? De Veluwse Herfst-proef-route die afgelopen herfst gefietst kon worden, krijgt een vervolg. Vanaf Pasen 2019 zijn nieuwe culinaire seizoensroutes beschikbaar.
Doel? Fietsers ontdekken tijdens de routes van 45 km of 55 km Apeldoorn en omgeving én kunnen bij de stops genieten van een culinaire Veluwse verrassing bij de horecaondernemers.
Rol TPA? Initiatiefnemer samen met Buro Vrijetijdswerk.


Original mtb mountainbike ovv Beeldbank Apeldoorn MarketingBeeldbank Apeldoorn Marketing

(Her)ontwikkeling mountainbikeroutes in Apeldoorn
#productontwikkeling #routes
Wat? Tracks & Trails is in opdracht van gemeente Apeldoorn bezig met een inventarisatie van de mountainbikeroutes. Na de voorbereidende fase in 2018 volgen de fasen van ontwerp, toestemming, vergunning en financiering van de (her)ontwikkeling van MTB-routes.
Doel? Attractieve MTB-routes in de gemeente Apeldoorn. TPA vertegenwoordigt veel vrijetijdsondernemers die de mountainbiker als doelgroep heeft.
Rol TPA? Mede-investeren in de (her)ontwikkeling van MTB-routes.
Start: 2018 / on hold


Roots in the Woods 3 ovv Roots in the WoodsRoots in the Woods

Festival Roots in the Woods
#topactiviteiten
Wat? Hét herfstfestival van Nederland brengt in oktober nieuwe bezoekers naar de Veluwe. De steun van toeristische ondernemers, horeca en retail is daarbij onontbeerlijk.
Doel? Roots in the Woods laten uitgroeien tot een belangrijk evenement voor Apeldoorn.
Rol TPA? Met een gezamenlijk aanbod van aantrekkelijke activiteiten, acties en arrangementen het festival versterken.
Start: 2018 / lopendOriginal herdenken en vieren Beeldbank Apeldoorn MarketingHerdenken en vieren - Beeldbank Apeldoorn Marketing

Herdenken en Vieren
#productontwikkeling #topactiviteiten
Wat? Provincie Gelderland, gemeente Apeldoorn en het vfonds willen speciaal voor de kroonjaren 2019-2020 bijdragen aan de bewustwording rondom herdenken en vieren.
Doel?
Rol TPA? Samen met CMA en Apeldoorn Marketing werken aan een voorstel rondom Apeldoorn: City of Veterans.
Start: 2018 / lopend


Original Veluwse Stoomtrein ovv VSMVeluwse Stroomtrein (VSM)

Koningslijn
#productontwikkeling
Wat? De spoorlijn Dieren-Apeldoorn zorgde vroeger voor goede aan- en afvoerlijnen van de papierindustrie. Deze ‘Koningslijn’ is nu in gebruik door de Veluwse Stoomtrein Maatschappij, die zo’n 50.000 bezoekers per jaar trekt.
Doel? Via de spoorlijn een aantal attractieve toeristische plaatsen en verblijfsaccommodaties verbinden.
Rol TPA? Het TPA ontwikkelt samen met VSM producten rondom de thematische en fysieke verbinding van de Koningslijn op de Industriële Veluwe.
Start: 2019 / lopendIMG 4825Bewegwijzering

Toeristische Database Apeldoorn
#productontwikkeling #lokaalgastheerschap
Wat? De toeristische informatie in de uitingen van Apeldoorn Marketing is volgens TPA onderbelicht. We zien graag een uitbreiding van de data en doorontwikkeling van het systeem.
Doel? Toeristen gerichter van informatie voorzien, zowel voor als tijdens hun verblijf.
Rol TPA? Bijdrage aan de aanpassing in het huidige systeem en een structurele verrijking van de data.
Start: 2018 / lopend

paardrijden in het bos 2 Paardrijden in het bos

Upgrade hippische routes
#productontwikkeling #routes
Wat? Waar voorheen Staatsbosbeheer het onderhoud van ruiten- en menpaden verzorgde, ligt dat tegenwoordig anders.
Doel? De mogelijkheden voor hippisch toerisme op de Veluwe verder verbeteren.
Rol TPA? Aanvraag voor een aanvullende subsidie voor groot onderhoud, in samenwerking met de projectgroep Paardenvrienden Veluwe Midden.
Start: 2019 / lopend

Veluwe Academy
#werkgeverschap
Wat? Samenwerking tussen hospitality bedrijven, opleiders en gemeenten Apeldoorn en Voorst om de hospitality & leisure sector op de Veluwe te ondersteunen en te promoten.
Doel? De kloof tussen onderwijs en praktijk verkleinen, vraag en aanbod op de arbeidsmarkt beter op elkaar afstemmen en talent aantrekken en behouden voor de regio.
Rol TPA? Projectmanagement. Via een traineeship van een jaar zullen net afgestudeerde mbo’ers de kans krijgen om ervaring op te doen bij een toonaangevend hospitality bedrijf. De pilot start in september 2019.
Start: 2018 / lopend


Veluwe Express ovv Rob Voss v2Veluwe Express (foto: Rob Voss)

Veluwe Express
#productontwikkeling #bereikbaarheid
Wat? De speciale toeristische busverbinding tussen recreatieparken en toeristische trekpleisters heeft in 2018 minder reizigers getrokken dan vooraf was ingeschat. Daarom heeft de VeluweAlliantie besloten om de pilot in de bestaande vorm niet door te zetten. In 2019 rijden er geen bussen.
Doel? Het project van de Veluwe Express wordt verbreed en meer gericht op duurzame mobiliteit op de Veluwe. Dit moet leiden tot concrete projecten in 2020.
Rol TPA? Het TPA participeerde in 2017 en 2018 in de Veluwe Express.
Start: 2017 / lopend

 

Verduurzaming verblijfsaccommodaties
#vitalevakantieparken
Wat? In de toeristisch-recreatieve sector speelt verduurzaming een steeds grotere rol. Vanwege de impact van toerisme op onze leefomgeving, maar ook omdat de markt voor duurzaam toerisme groeit.
Doel? In 2019 starten minimaal 15 vakantieparken en 5 hotels met Green Key en zij zijn in 2020 gecertificeerd.
Rol TPA? TPA, Gemeente Apeldoorn en Omgevingsdienst Veluwe IJssel organiseerden 21 maart 2019 een startbijeenkomst over duurzaamheid in de vrijetijdssector. De eerste stap richting certificering via Green Key wordt kosteloos aangeboden.
Start: 2018 / lopend


Original Tuin achter 2 Hotel de Echoput ovv Beeldbank Apeldoorn MarketingWild in tuin achter Hotel de Echoput (foto: Beeldbank Apeldoorn Marketing)

Wildobservatiepunt
#productontwikkeling
#lokaal gastheerschap
Wat? Natuur en toerisme zijn allebei belangrijk voor de Veluwe. Natuur moet je beschermen en beleven. Goed toegankelijke wildobservatieplaatsen helpen daarbij. Ze vergroten de kans op het zien van wild. Dat steeds meer bezoekers deze ‘wildspots’ weten te vinden is een positieve ontwikkeling.
Doel? Wild spotten voor de toeristische bezoeker (mede) mogelijk maken.
Rol TPA? In 2018 draagt het TPA bij aan het actualiseren, verduurzamen en toegankelijker maken van de wildobservatieplaats van Staatsbosbeheer in Hoog Buurlo.
Start: 2018 / lopend